Learning in the great outdoors!

Igår tog jag mina Biologi1-elever till Tyresta nationalpark och Nationalparkernas hus, en toppenresurs för skolor i Stockholmsområdet!

Learning @ VR Schools

(Guest blogger: Hanna Forsberg)

9C71200A-0BDD-4B02-9E20-3B0024A8CAC2Elever som läser kursen Biologi 1 tillbringade en heldag i Tyresta nationalpark söder om Stockholm. Tyresta skog är vår närmaste nationalpark och är mest känd för sina urskogsområden, vackra tallmarker – och den stora branden 1999. Eleverna vandrade till brandområdet och fick en guidad tur av en av Tyrestas medarbetare. På vägen dit fick vi anledning att diskutera bland annat naturtyper, indikatorväxter och biologisk mångfald. Till och från brandområdet passerade vi även två stora bäverdammar, eleverna utsåg bävern till ”djurvärldens arkitekt”.

Vår guide i brandområdet berättade om gott och ont med skogsbränder, brandekologi, 84703CA3-68E6-4053-BF3A-80A9415C8BFCartspecifika anpassningar och succession. Själv delade jag ett minne från då jag träffade på ett team från Danmark som fotade ett modereportage i den dramatiska, brända miljön. Tidigare hade även rockband ansökt om att spela in en musikvideo där, det fick tillstånd till detta, under förutsättning att de inte spelade någon musik som…

View original post 513 fler ord

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s